Doi regizori români, la Cannes

By April 21, 2015 Noutati No Comments
taxi-festival-cannes

Regizorii Corneliu Porumboiu şi Radu Muntean au fost incluşi în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc între 13 şi 24 mai, potrivit site-ului oficial al organizatorilor. Secţiunea respectivă are loc în paralel cu competiţia oficială. În fiecare an, secţiunea Un Certain Regard prezintă o serie de filme cu viziuni originale, care caută recunoaştere internaţională.

comoara-imagine

Regizorul Corneliu Porumboiu a fost inclus, cu lungmetrajul „Comoara”, în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.
Pelicula este despre doi bărbaţi care trec printr-o mulţime de întâmplări surprinzătoare, în încercarea de a descoperi o comoară.
Rolurile principale sunt interpretate de Toma Cuzin şi de actorii amatori Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei.
Corneliu Porumboiu a primit premiul pentru debut Camera d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în 2006, pentru A fost sau n-a fost?”. S-a întors la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard, în 2009, cu Poliţist, adjectiv”, film ce a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

Lungmetrajul Un etaj mai jos”, de Radu Muntean, a fost inclus în selecţia oficială a celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, tot în secţiunea Un Certain Regard.
E vorba de o peliculă ce tratează problema de conştiinţă a martorului unei crime”, a declarat regizorul pentru Mediafax. În rolurile principale sunt actorii Teodor Corban şi Iulian Postelnicu.
Radu Muntean a mai regizat în cariera sa lungmetrajele Furia”, Hârtia va fi albastră”, Boogie”, film lansat în 2008 şi inclus în secţiunea paralelă Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes, la acelaşi eveniment fiind prezentat, în 2010, în secţiunea Un Certain Regard şi lungmetrajul Marţi, după Crăciun”.
Festivalul de la Cannes va avea loc în perioada 13-24 mai. Juriul competiţiei oficiale va fi prezidat de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen. Juriul secţiunii Un Certain Regard va fi prezidat de actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini.

Sursa: rfi.ro

Leave a Reply